Zeilen in Kroatie?

Zeilvakantie In Kroatie? Dit gebied is sterk in opkomt voor zeiljacht huren en zeilvakanties. De kust is een van de grootste van Europa en de havens behoren tot de beste van Europa. Het gebied is eigenlijk ingedeeld in 3 gebieden: Istrie in het Noorden, Kornati in het midden en Dalmatie in het Zuiden. Bekende havens zijn: Pula, Sukosan, Zadar, Split en Dubrovnik.

Voor het varen in Kroatie geld wel dat er een Internationaal vaarbewijs getoond dient te worden. Tevens dient een van de opvarende een Marifooncertificaat te hebben. Kroatie is hiermee het enige land ter wereld die een marifooncertificaat verplicht stelt.

Onze flottieljes vindt je met name in de zomermaanden met vertrek vanuit o.a. Pula, Sukosan, Split en Biograd.

De havengelden behoren tot de hoogste van Europa met een gemiddelde nachtprijs van € 30,00 tot € 80,00 pe rnacht (2014). Hou hier rekening mee met je begroting voor de zeilvakantie in Kroatie.

Kopie van WSC TEAM Kopie (2) van ZEILEN Kopie van corfu

1 Reactie

  1. Hallo,Ik woon zelf in Kroatie en ik kan goed merken dat zainvakelties hier steeds populairder worden. Behalve het mooie weer is ook de korte afstand tussen de vele eilanden een groot voordeel van Kroatie. Je kunt hier in een korte tijd heel veel zien, vooral met een zeilboot. Ook is het gemakkelijk en betaalbaar om een zeilboot te huren, zelfs met een prive schipper (die vaak alle mooie plekjes kent). Als je bijvoorbeeld een catamaran zou huren (die erg gebruiksvriendelijk zijn) dan kun je bijna overal aanleggen om de omgeving te verkennen of te gaan zwemmen. Ook heeft Kroatie veel nieuwe marina’s met goede faciliteiten en een goede infrastructuur. Kortom, ik kan Kroatie zeker aanraden voor een zeilvakantie!Groeten,KarianneSibenik, Kroatie

    Beantwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest